Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Het NETWERK van de Mooiste Dorpen van Wallonië groeit!

Als teken van permanente dynamiek heeft ons netwerk onlangs een gloednieuw dorp verwelkomd, waardoor het aantal “Mooiste Dorpen van Wallonië” op 31 leden komt!

De etikettering van een nieuw dorp gebeurt niet van de ene dag op de andere! Het is het resultaat van verschillende bezoeken ter plaatse en een grondige analyse door onze verschillende organen (Kwaliteitscommissie, Bureau voor Toerisme, Management Team, Raad van Bestuur).

De kenmerken, de context en het ontwikkelingspotentieel van het dorp SAINT-REMY-GEEST, gelegen op het grondgebied van de Stad Jodoigne in de provincie Waals-Brabant, zijn zorgvuldig geanalyseerd en vergeleken met de subsidiabiliteitscriteria van het kwaliteitshandvest van onze vereniging.

Soulignons que la candidature de Saint-Remy-Geest a été portée par une consultation populaire ayant récolté plus de 95 % d’adhésion des habitants qui se sont prononcés.

Het dorp Saint-Remy-Geest kreeg het label officieel uitgereikt op zaterdag 14 mei 2022 tijdens de Algemene Vergadering van de Vereniging en maakt nu integraal deel uit van de kring van de “Mooiste Dorpen van Wallonië“!

Onze 31 Mooiste Dorpen, gelegen in de vier hoeken van het land, weerspiegelen het rijke erfgoed, het landschap en de toeristische attracties van het landelijke Wallonië. Elk heeft zijn eigen identiteit, zijn geschiedenis, zijn sfeer, zijn warmte, zijn charme… wat het uniek maakt voor hen die er wonen en voor hen die het bezoeken.

Welkom in SAINT-REMY-GEEST !

En om de bijzonderheden van dit nieuwe Beau Village te ontdekken, ga HIER!

PBVW © Rita Photographie
PBVW © Rita Photographie
PBVW ©Rita Photographie
Van de 14 mei 2022

De winkel van de mooiste dorpen

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie