Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

De top

  • Kerk van Saint-Laurent: De witgekalkte kerk, die in 1820 werd herbouwd, staat op een prominente plaats midden in een ommuurd kerkhof – Beschermd monument 

  • De bruggen (18e en 19e eeuw): Over de Oûr, in het centrum en ten noorden van het dorp, liggen lei- en zandstenen bruggen die uit drie bogen bestaan.  

  • Kleine daglonerswoning: Kleine woning in regionale stijl voor een dagloner of arbeider 

  • Omheinde boerderij: Boerderij in landelijke stijl met een binnenplaats 

  • Boerderij met meerdere cellen: Langgevelboerderij in landelijke stijl, tegenover de oude brug 

  • Oude uitzichten van het dorp: Informatieborden in het dorp met foto’s over het leven van vroeger 

  • De rivierstromen van Our: Een schilderachtig stukje natuur van groot biologisch belang “Natura 2000” 

  • Kasteel van Abbyes: Oud feodaal kasteel met twee torens en een torenportaal uit 1777 – Privaat domein (op 1 km van het dorp) 

Behouden gebouwen en natuur 

Ten noorden van het gehucht overspant een prachtige stenen halve maanbrug de Our, een zijriviertje van de Lesse. De brug brengt je naar de vallei en het centrum van het dorp. Een vijftigtal oude huizen en boerderijen leiden er een rustig bestaan. Deze lage huizen, meestal opgetrokken in zandsteen, weerspiegelen de typische Ardense bouwstijl: boerderij met meerdere cellen, omheinde boerderij, kleine daglonerswoning… De kerk Saint-Laurent domineert het dorp en is sinds 1983 geklasseerd als beschermd monument.

Tussen het dorp en de molen heeft de rivier de Our een kleine kloof gevormd. Een wirwar van rotsen belemmert de loop van de rivier. Langzaam kronkelt het heldere water tussen de gladde stenen verder weg in de donkere kloven en met zijn ontelbare watervallen. Op de steile hellingen rond het dorp overheerst het bos waar fietsers en wandelaars de omgeving en het landschap op een adembenemende manier kunnen ontdekken. Eenmaal terug in het dorp is het heerlijke moment aangebroken om aan tafel te schuiven, want Our is ook een trekpleister voor zijn gastronomie met gerenommeerde sterrenchefs.

Maison du Tourisme du Pays de Bouillon en Ardenne
Quai des Saulx, 12
6830 Bouillon
Tél. : + 32 (0) 61/ 46 52 11
Site web

 

Syndicat d’Initiative de Paliseul
Grand Place, 7
6850 Paliseul
Tél. : +32 (0) 61/ 28 77 37 – +32 (0) 470/ 96 24 58
Site web

Breid uw bezoek aan Wallonië uit op VISITWALLONIA.BE

Visit Wallonia

Accommodatie in Our

De activiteiten inOur

De winkel van de mooiste dorpen

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie