Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Celles Crupet Falaën Mozet Sosoye Thon-Samson

Deze vrijdag 02.12, is het onder een zeer… herfstig… zelfs winters weer dat vertegenwoordigers van de gemeenten Gesves en Andenne, van de Bureaus van Toerisme en het Huis van Toerisme alsook van onze vzw werden aangesteld om 2 werken van het Kunstpad «Six pas vers l’Art entre Samson et Lesse» (“Zes stappen naar Kunst tussen Samson en Lesse”) in te huldigen.

Wij danken alle aanwezigen hartelijk voor dit aangename moment van delen rond de kunst en het erfgoed van onze mooie dorpen!

Felicitaties aan de kunstenaars, Jan Goris en Joran Pollet voor “Danse de l’Eau, Danse de Vie” geïnstalleerd in Thon-Samson (Andenne) en Brigitte Danse voor “Brins de Mozet, … Brins de nature” geïnstalleerd in Mozet (Gesves), en een lang leven voor hun werken!

Wilt u meer weten over het project? In het “Beau Village” Thon-Samson (rue de Thon) is momenteel een FR-NL tentoonstelling te zien.

En ontdek nu de werken van deze Kunstpad! Ter plaatse stelt een verklarende desk FR-NL u de artistieke aanpak en de kunstenaar voor. Geniet van je ontdekking!

Danse de l’Eau, Danse de Vie” van Jan Goris en Joran Pollet in Thon-Samson (Andenne) (Plaats: Muur naast de Saint-Rémi kerk, rue de Thon in Thon-Samson)

Brins de Mozet, … Brins de nature” van Brigitte Danse in Mozet (Gesves) (Plaats: Rue de la Résistance in 5340 Mozet)

Het hart van Falaën” van Elbe (Laurent Berbach) in Falaën (Onhaye) (Plaats: Portaal van de kerk Saint-Léger, Try des Bruyères in Falaën)  

Het levenswater van Sosoye” van Norska in Sosoye (Anhée) (Plaats: Pont du Ravel, rue du Marteau in Sosoye)

Va Chemin” van Pierre Courtois in Celles (Houyet) (Plaats: Chemin de Croix die de collegiale kerk van Saint-Hadelin verbindt met de Hermitage van Saint-Hadelin, Cachette in Celles)

Het project eindigt in 2023 met de installatie van het laatste werk in Crupet (Assesse).

© Les Petites Images d’Ernest

Praktische informatie

Routebeschrijving met GPX tracks volgen nog

Van de 02 december 2022

De winkel van de mooiste dorpen

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie