Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Ragnies

Kent u het mooie dorp RAGNIES?

De “Ferme de la Cour“, de “Ferme Rose”, de “Ferme du Chêne”, enz. vallen op tussen de karakteristieke landelijke landschappen van het plateau van de Henegouwse leemstreek. Deze boerderijen van kalk- en baksteen, ooit eigendom van de abdij van Lobbes, zijn als het ware mini-dorpjes met woningen, schuren, stallen, werkplaatsen…

In het dorpscentrum zijn de Sint-Martinuskerk en het “Spaanse Huis” een bezoek waard!

Op zaterdag 22 oktober 2022 (14u – 16u) biedt het MAISON DE L’URBANISME DES PLUS BEAUX VILLAGES DE WALLONIE u een LANDSCAPE WALK aan om RAGNIES, zijn landschap, zijn gebouwd erfgoed en zijn stedelijke ontwikkeling te ontdekken of te herontdekken.

Deze wandeling, met verschillende haltes, heeft tot doel het publiek bewust te maken van de problematiek van het landschap, het erfgoed en de stedenbouw aan de hand van verschillende elementen van de dorpscontext (kenmerken van de gebouwen en het landschap, veranderingen in de tijd, toekomstige problemen voor de plaats, enz.)

Praktische informatie

Gratis en open voor iedereen

Inschrijving tot donderdag 20 oktober op: mark.rossignol@beauxvillages.be

Van de 22 oktober 2022

De winkel van de mooiste dorpen

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie