Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Mozet Thon-Samson

Praktische informatie

In het kader van het project “Zes stappen naar kunst tussen Samson en Lesse”, oproep tot projecten voor hedendaagse kunstwerken voor de dorpen Thon-Samson en Mozet.

Projecten kunnen vóór 05 april worden ingediend op projets@beauxvillages.be en per post samen met het aanvraagformulier.

Het project “Six steps to Art between Samson and Lesse” heeft tot doel een “Art Walk” tot stand te brengen tussen 6 dorpen van het netwerk “Les Plus Beaux Villages de Wallonie”: Thon-Samson (Andenne), Mozet (Gesves), Crupet (Assesse), Falaën (Onhaye), Sosoye (Anhée) en Celles (Houyet).

Een wandeling is zowel een binnenkomst als een doorgang, maar ook een beweging, een stap, een voetafdruk. De aanpak is een ontmoeting tussen de traditie van onze dorpen en de culturele benadering van de hedendaagse kunst.

“Kunst is een stap van de natuur naar de oneindigheid” – Khalil Gibran

De Samson en de Lesse, zijrivieren van de rechteroever van de Maas, likken de randen van deze 6 Mooiste Dorpen en wiegen de bezoekers met hun zachte meanders.
De hedendaagse werken verwijzen naar het karakter en de essentie van het dorp waarin ze zich bevinden. Ze zijn gebaseerd op het thema milieu en gemaakt van natuurlijke materialen: hout, steen, aarde, metaal, enz.

Van 21 maart 2022 tot 5 april 2022

De winkel van de mooiste dorpen

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie