Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Mozet
6 PAS VERS L’ART ENTRE SAMSON ET LESSE/ EXTRAITS DES OEUVRES EN PLACE DANS LES VILLAGES DE: FALAEN (Le “Cœur de Falaën”, par Laurent BERBACH/ELBE – CELLES (“Chemin de Croix”, par Pierre COURTOIS) – SOSOYE (“L’Eau de Vie de Sosoye, par NORSKA)

Praktische informatie

In het kader van het project « Six pas vers l’art entre Samson et Lesse », oproep tot het indienen van projecten voor de installatie van een kunstwerk in het dorp MOZET.

 

OVER HET PROJECT

Het project “Zes stappen naar Kunst tussen Samson en Lesse” wil op termijn een “Kunstroute” creëren tussen 6 dorpen van het netwerk “De Mooiste Dorpen van Wallonië”: Thon-Samson (Andenne), Mozet (Gesves), Crupet (Assesse), Falaën (Onhaye), Sosoye (Anhée) en Celles (Houyet)

 

OVER KUNSTWERKEN

De kunstwerken:

  • zal een hedendaags karakter hebben,
  • permanent zijn,
  • moeten worden geïntegreerd in de dorpscontext en overeenstemmen met de essentie, de kwintessens en de gekozen locatie,
  • worden ontworpen en ontworpen rond het thema van de omgeving en worden gemaakt van natuurlijke materialen, zo mogelijk plaatselijk en verwijzend naar het karakter en de identiteit van het dorp.

 

OVER DE OPROEP TOT HET INDIENEN VAN PROJECTEN VOOR MOZET

Elke gemeente heeft van tevoren de plaats, het te gebruiken materiaal of de te gebruiken materialen en het thema van het te ontwikkelen werk gekozen op grond van hun eigen kenmerken.

Voor het kunstwerk dat in MOZET zal worden geïnstalleerd :

  • Thema: het thema zal hoofdzakelijk betrekking hebben op de exploitatie van plastische klei die het dorp in het verleden een internationale reputatie heeft bezorgd voor de kwaliteit van zijn produkt. Ook andere thema’s, die verband houden met de identiteit van het dorp, kunnen worden gebruikt.
  • Hoofdonderwerp: idem
  • Plaats: LE BATY (op het kruispunt tussen de Rue du Tronquoy en de Rue de la Résistance).
  • Indiening van de aanvragen: uiterlijk 20 september 2022

Alle info HIER!

Van 26 juli 2022 tot 20 september 2022

De winkel van de mooiste dorpen

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 31 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.