Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Pierres et Marbres de Wallonie: Journée portes ouvertes Pierres et Marbres de Wallonie: Journée portes ouvertes Pierres et Marbres de Wallonie: Journée portes ouvertes Pierres et Marbres de Wallonie: Journée portes ouvertes Pierres et Marbres de Wallonie: Journée portes ouvertes

Op zaterdag 22 april biedt de vzw Pierres et Marbres u het volgende aan:

Een niet te missen evenement!

Hoe zit het met onze mooie dorpen?

Wat dacht u na dit bezoek van een uitstapje naar een van onze mooie dorpen in de buurt, in het Pays de Herve bijvoorbeeld?

In het hart van ons landelijk erfgoed neemt het materiaal “STEEN” vaak een uitgelezen plaats in.

De ondergrond en de daaruit gewonnen steen hebben het gezicht gevormd van de 8 agro-geografische regio’s (ook wel landschapsregio’s genoemd) waarbinnen de dorpen van het netwerk “Mooiste Dorpen van Wallonië” liggen. Kalksteen, zandsteen, leisteen, steen van Gobertange, Bajociaanse kalksteen, steen van Poudingue, enz., STONE siert talrijke gebouwen en draagt bij tot het erfgoed en de stedelijke samenhang van onze “Mooiste Dorpen”.

Les types de pierre dans nos Beaux Villages: Calcaire bajocien appareillé ou non en Lorraine – Grès en Condroz
Les types de pierre dans nos Beaux Villages: Pierre de Gobertange en Hesbaye – Schiste en Ardenne – Pierre de Poudingue en Fagne-Famenne (Wéris)
Les types de pierre dans nos Beaux Villages: Calcaire en Pays de Herve et en Condroz
Van de 22 april 2023

De winkel van de mooiste dorpen

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie