Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Twee NATIONALE PARKEN in het zuiden van ons land! Twee NATIONALE PARKEN in het zuiden van ons land! Twee NATIONALE PARKEN in het zuiden van ons land! Twee NATIONALE PARKEN in het zuiden van ons land! Twee NATIONALE PARKEN in het zuiden van ons land! Twee NATIONALE PARKEN in het zuiden van ons land! Twee NATIONALE PARKEN in het zuiden van ons land!

De oprichting van deze twee nationale parken is zowel een garantie voor de ontwikkeling van de toeristische aantrekkingskracht van deze twee gebieden als voor het behoud van hun specifieke natuurlijke omgeving, en heeft rechtstreeks betrekking op verschillende van onze mooie dorpen!

Zo omvat het Nationaal Park Entre-Sambre-et-Meuse de mooie dorpen Lompret en Vierves-sur-Viroin; met het mooie dorp Soulme ook dicht bij de omtrek van het park.

Plus d’information sur https://parc-national-esem.be

Le Beau Village de Lompret
Le Beau Village de Vierves-sur-Viroin

Het natuurpark van de Semoisvallei omvat de prachtige dorpen Chassepierre en Laforêt, met de mooie dorpen Gros-Fays en Our dicht bij de omtrek van het park.

Plus d’information sur https://semois-parcnational.be

Le Beau Village de Chassepierre
Pont de Claies à Laforêt
Pont de Claies – Beau Village de Laforêt

Felicitaties aan de werkgroepen en lang leve de projecten van deze twee nieuwe structuren!

Plus d’information sur les parcs nationaux et sur la biodiversité en Wallonie sur http://biodiversite.wallonie.be/fr/parcs-nationaux

Van de 09 december 2022

De winkel van de mooiste dorpen

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie