Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Partnerbijeenkomst: Partnerbijeenkomst: Partnerbijeenkomst: Partnerbijeenkomst: Partnerbijeenkomst: Partnerbijeenkomst: Partnerbijeenkomst: Partnerbijeenkomst: Partnerbijeenkomst: Partnerbijeenkomst: Partnerbijeenkomst: Partnerbijeenkomst: Partnerbijeenkomst: Partnerbijeenkomst: Partnerbijeenkomst: Partnerbijeenkomst: Partnerbijeenkomst: Partnerbijeenkomst: Partnerbijeenkomst: Partnerbijeenkomst: Partnerbijeenkomst: Partnerbijeenkomst: Partnerbijeenkomst: Partnerbijeenkomst: Partnerbijeenkomst: Partnerbijeenkomst: Partnerbijeenkomst: Partnerbijeenkomst: Partnerbijeenkomst: Partnerbijeenkomst: Partnerbijeenkomst:

Partnerbijeenkomst: Mooiste dorpen van Wallonië – Mooiste dorpen van Japan

Op 15.09 ging de vereniging van de Mooiste Dorpen van Japan naar het Maison de l’Urbanisme des Plus Beaux Villages de Wallonie.

Tijdens een videoconferentie vol uitwisselingen hebben wij de verschillende acties van ons Huis voor Urbanisme gepresenteerd, maar ook onze wederzijdse ervaringen uitgewisseld.

Het was ook een gelegenheid om de algemene opdrachten van de 8 Waalse stedenbouwkundige huizen voor te stellen, alsook de kwesties in verband met de ontwikkeling van het Waalse grondgebied en het behoud en de opwaardering van het landelijke erfgoed van onze mooie dorpen!

De uitwisselingen en discussies hadden betrekking op de geldende wetgeving en de respectieve instrumenten op het gebied van ruimtelijke ordening, alsmede op het verband tussen stadsplanning en duurzame ontwikkeling.

Het team van het Maison de l’Urbanisme des Plus Beaux Villages de Wallonie dankt de vereniging van de Plus Beaux Villages van Japan, evenals alle deelnemers aan deze videoconferentie, zowel leden van de Japanse Kwaliteitscommissie, burgemeesters als inwoners van Japanse Plus Beaux Villages, leden van het PBVJ-team, voor de getoonde belangstelling voor onze acties en voor dit voor iedereen zeer verrijkende initiatief. Veel dank ook aan de heer Takatsu voor de simultaanvertalingen.

Een ervaringsmoment dat zonder enige twijfel herhaald zal worden in het kader van de Internationale Federatie van de Mooiste Dorpen op Aarde!

Praktische informatie

Plus d'informations sur l’association des Plus Beaux Villages du Japon, c'est ICI! Plus d'informations sur la Fédération Internationale des Plus Beaux Villages de la Terre, c'est ICI!
Van de 15 september 2022

De winkel van de mooiste dorpen

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie