Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Photo by Yukiya Sonoda

De “Most Beautiful Villages on Earth” verenigt de Mooiste Dorpen ter wereld en promoot het landelijke, historische en culturele erfgoed van te ontdekken plaatsen in verschillende landen.

Een beetje achtergrond: De vereniging “Les Plus Beaux Villages de France” (De Mooiste Dorpen van Frankrijk), opgericht in 1982, heeft andere landen geïnspireerd die ook voor de uitdaging staan om hun landelijke en landschappelijke erfgoed te behouden en te promoten. “Les Plus Beaux Villages de Wallonie” werd opgericht in 1994, gevolgd door Quebec in 1998, Italië in 2001 en Japan in 2005.

Vanwege hun Europese nabijheid hebben de Franse, Waalse en Italiaanse netwerken in 2003 de basis gelegd voor samenwerking door de vereniging “Les Plus Beaux Villages de la Terre” op te richten!

Photo by Yukiya Sonoda

Dit jaar gaan we naar JAPAN voor een kleine terugkoppeling over de Algemene Vergadering van de Mooiste Dorpen op Aarde, die daar van 23 tot 27 mei 2023 wordt gehouden.

De Mooiste Dorpen van Wallonië waren erbij!

Photo by Yukiya Sonoda
Photo by Yukiya Sonoda

Bij deze gelegenheid hebben de Mooiste Dorpen van China zich aangesloten bij het internationale netwerk. Welkom!

Photo by Yukiya Sonoda

Praktische informatie

Pour en savoir plus sur la fédération internationale des Plus Beaux Villages de la Terre, c’est par ICI!
Van de 23 mei 2023

De winkel van de mooiste dorpen

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie