Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
FOCUS: De Romantische Wandelingen van de Mooiste Dorpen van Wallonië, het was dit weekend in Limbourg! Een terugblik op het evenement!

Kleine zusjes van de “Romantische Nacht” die elk jaar wordt georganiseerd op de zaterdag die het dichtst bij de zomerzonnewende ligt, de “Romantische Wandelingen in de Mooiste Dorpen van Wallonië” stellen u in staat een plaats van schoonheid en traditie te ontdekken, onze Mooiste Dorpen te bewonderen en al hun schatten te (her)ontdekken door middel van verschillende activiteiten.

Onze “Romantische wandeling” in Limbourg, die op zaterdag 18 juni in samenwerking met het Syndicat Royal d’Initiative werd georganiseerd, bracht niet minder dan 270 deelnemers samen.

Tijdens een wandeling van 5 km, onderbroken door 4 intermezzo’s, en eindigend met de klank- en lichtshow bij de inhuldiging van het prachtige Place Saint-Georges, konden de deelnemers de sfeer opsnuiven van dit prachtige dorp in het Pays de Vesdre.

Bocage landschappen, erfgoed, cultuur, romantiek en … warmte waren er allemaal!

Hartelijk dank aan alle deelnemers en aan het Koninklijk Limburgs Bureau voor Toerisme!

Tot ziens op 27 augustus in Torgny, voor een nieuwe “Romantische wandeling” in Lotharingen!

ⒸPBVW-Aurélie Ducroze
Van de 20 juni 2022

De winkel van de mooiste dorpen

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie