Kaastyp(en) : Hervekaas
Van de 500 boerderijen waar in 1950 Hervekaas werd geproduceerd, zijn er nu nog maar twee over. Fromagerie du Vieux Moulin is de laatste die Hervekaas bereidt op basis van rauwe melk. De kleine bedrijf beschikt over een assortiment van een tiental kazen (zoet, kruidig, biologisch ...), maar ook
de romige kwark, boter of Gouda, met inachtneming van oude tradities en huidige veiligheidseisen. Zijn Habermas is de enige die de titel "Sentinelle" van Slow Food heeft gekregen.
Bezoek: museum en workshop (productie/rijping) geopend van februari t/m november
(met of zonder afspraak) of zaterdag om 14.30 u (zonder afspraak) - vanaf 10 pers. - € 3/p
Talen: FR - NL
Verkoop: In Crèmerie du Vieux Moulin (rue de Herve 169 in Battice) en op de weekmarkten
van Fléron, Verviers en Aubel
Contact
Kaasfabriek Le Vieux Moulin
Extra informatie