Al vijf generaties lang zet de Ambachtelijke Stroopfabriek van Aubel de traditie voort van stroop die gemaakt wordt volgens het oude recept van de boerderijen van het Land van Herve.
Hoewel ‘technische’ verbeteringen de verschillende handelingen gemakkelijker hebben gemaakt, is er niets veranderd aan de van oudsher overgeleverde tradities. De ambachtelijke stroop wordt nog steeds gemaakt in koperen ketels boven een stevig vuur en zonder toegevoegde suikers. Ze bestaat uit geconcentreerd sap van peren en appels van hoogstammige fruitbomen uit het Land van Herve.
Bij Nyssen is stroop een familieverhaal, een vakkennis die van generatie tot generatie wordt doorgegeven. En de aflossing is opnieuw verzekerd!
Interview met Antoine van de Ambachtelijke Stroopfabriek van Aubel (FR)
Rondleiding zonder reservering, voor individuele en gezinnen, elke zaterdag om 11u (gesloten op 11/11). Kom de geheimen ontdekken achter het zwarte goud, de siroop van Aubel. Antoine, altijd present, zal graag zijn kennis, zijn passie en zijn tijd met u delen om de fabricatie toe te lichten van dit ambachtelijk product. Op het programma: bezoek aan de installaties, ontdekking van de machines en uitleg over het fabricatieproces. U bekijkt nadien een korte film met uitleg van de jonge Antoine, de jongste van het gezin.
Contact
Ambachtelijke Stroopfabriek van Aubel
Extra informatie