Toeristische brochure van de 28 uitzonderlijk mooie plaatsen

In deze brochure wordt een overzicht gegeven van de 28 dorpjes volgens agrogeografische zone. Per dorp worden de architecturale, urbanistische en erfgoedkundige kenmerken aangegeven en geïllustreerd, die deze dorpen typeren als leden van het netwerk "Mooiste Dorpen van Wallonië".

De volgende informatie wordt eveneens beschikbaar gesteld: mogelijkheden om te overnachten, restaurants, bezienswaardigheden, plaatselijke infopunten.

U kan hem ook bestellen door 4 € (verpakkings en verzendingskosten) te storten op ons rekeningnummer IBAN BE46 3601 0762 4536 BIC BBRUBEBB met de vermelding « Brochure NL+uw adres». We zenden u eerstdaags de brochure per post wanneer we het geld ontvangen hebben.

Brochure in pdf-versie

Officiële gids

In samenwerking met Les Editions Renaissance du Livre stellen wij u graag de uitgave van onze officiële gids voor. Aan de hand van deze update kunt u op verkenning vertrekken (of opnieuw vertrekken) in 24 dorpen die erkend werden wegens hun rijke erfgoed en landschappelijke rijkdom, en omwille van het sociale leven en de verenigingen die er actief zijn en de dorpen in al hun eenvoud animeren.

De goed gevulde bladzijden onthullen u alle sleutels om de charmes van ons landelijke Wallonië te ontdekken tijdens een tocht die u naar 24 uitzonderlijk mooie plaatsen leidt.

Identiteit van het dorp, geschiedenis, krachtige momenten uit het culturele leven en feestelijkheden, goeie adresjes en wandeltips zijn allemaal elementen die u naar het hart van deze schilderachtige dorpen zullen leiden, voor een onvergetelijk moment om er even tussenuit te zijn.

Prijs:
  • België: € 15 + € 4 (kosten voor verpakking en verzending) = € 19
  • Europa: € 15 + € 10,3 (kosten voor verpakking en verzending) = € 25,3
  • Buiten Europa: € 15 + € 16,4 (kosten voor verpakking en verzending) = € 31,4

De gids wordt verzonden na overschrijving van het correcte bedrag op het rekeningnummer IBAN BE46 3601 0762 4536 BIC BBRUBEBB met als mededeling "Gids MDW + uw adres". Deze gids is ook in het Nederlands beschikbaar.

Collectie postkaarten

De vereniging van de Mooiste Dorpen van Wallonië heeft eindelijk een collectie postkaarten van haar 24 uitzonderlijk mooie plaatsen. Deze postkaarten zijn te koop bij de vzw te Crupet voor de prijs van € 0,80 per stuk of € 12 voor de hele collectie.

De postkaarten worden verzonden na overschrijving van het correcte bedrag op het rekeningnummer IBAN BE46 3601 0762 4536 BIC BBRUBEBB met als mededeling "Postkaarten".

Collectie "Erfgoedbrochures"

fiche patrimoine

Deze wandelroutes leiden u op verkenning naar uitzonderlijke erfgoedelementen van onze Mooiste Dorpen.

Brochure beschikbaar op het kantoor van de vzw voor de prijs van € 2, of verzonden na overschrijving van € 4,50 (€ 2 + € 2,50 voor kosten voor verpakking en verzending) op het bankrekeningnummer van de vzw IBAN BE46 3601 0762 4536 BIC BBRUBEBB met als mededeling "erfgoedbrochure + dorp + uw adres).

Beschikbare dorpen: Falaën, Wéris, Torgny, Crupet, Olne, Mozet, Mélin, Celles, Soiron, Lompret, Ragnies, Chardeneux, Clermont-sur-Berwinne, Vierves-sur-Viroin, Sohier, Fagnolle, Nobressart en Sosoye.

Deze brochures zijn eveneens in PDF-versie beschikbaar in de rubriek "downloads" van de algemene pagina's van de dorpen.

Kiezen om in een landelijke omgeving te wonen volgens de voorbeelden in de "Mooiste Dorpen van Wallonië"

Boek voorzien van commentaren, met een bloemlezing van kwaliteitsvolle, architecturale realisaties zowel wat betreft inrichting van gebouwenerfgoed als de bouw van nieuwe bouwwerken, geïntegreerd in het centrum van de dorpen van het netwerk. Aan de hand van leessleutels worden de bedoelingen duidelijk en kunt u de belangen van de verschillende projecten in hun respectievelijke context begrijpen. 32 geïllustreerde pagina's.

Dit werk wordt verzonden na overschrijving van € 5,50 (€ 2,50 + € 3,00 kosten voor verpakking en verzending) op het bankrekeningnummer van de vzw 360-1076245-36 met als mededeling "KIEZEN OM TE WONEN".

Collectie "Verkenningsbrochures"

De collectie verkenningsbrochures van de "Mooiste Dorpen van Wallonië" stelt u telkens een wandeling voor op verkenning in onze 24 uitzonderlijk mooie dorpen.

De brochure wordt op de volgende manier voorgesteld: op de voorkant staat een kaart die een wandeling door het dorp illustreert, op de achterkant vindt u informatie met betrekking tot horecazaken en de dienst voor toerisme.

Deze brochure beoogt de rijkdommen van deze mooie dorpen te promoten en het Waalse landelijke erfgoed van vroeger en nu te valoriseren.


Tijdschrift "Place du Village"


Het betreft de driemaandelijkse infobrief van de vzw "De Mooiste Dorpen van Wallonië".

Deze uitgave is bedoeld om de acties verder te zetten met het oog op het informeren en sensibiliseren rond de verschillende diensten en projecten die door onze vereniging worden voorgesteld, teneinde de authenticiteit van de dorpen van het netwerk te garanderen.

 

 

Les Plus Beaux Villages de Wallonie a.s.b.l.

Rue Haute, 7
5332 Crupet

Tél. : 083/65.72.40

info@beauxvillages.be