Toeristische gids 2020

Deze gratis 164 pagina's tellende gids in het Frans en Nederlands laat u toe de 30 gelabelde dorpen te ontdekken aan de hand van illustraties en rondleidingen.

De brochure is gratis verkrijgbaar in de meeste VVV-kantoren van onze mooie dorpen.

- Overzicht van onze toeristische partners waar u onze brochure kunt krijgen :  KLIK HIER

- Online versie : KLIK HIER

- PDF versie : KLIK HIER

Project uitgevoerd met de steun van het Europese ELFPO-fonds "Waals Programma voor Plattelandsontwikkeling - 2014-2020: maatregel 16.3".


Wandelgids 2020

Deze gratis 144 pagina's tellende gids in het Frans en Nederlands nodigt u uit om een wandeling te maken rond de 30 gelabelde dorpen om de natuur- en landschapspunten te ontdekken.

De brochure is gratis verkrijgbaar in de meeste huizen en VVV-kantoren in onze mooie dorpen.

- Overzicht van onze toeristische partners waar u onze brochure kunt krijgen :  KLIK HIER

- PDF versie : KLIK HIER

Project uitgevoerd met de steun van het Commissariaat-generaal voor Toerisme - CGT

 

De collectie postkaarten

De vereniging van de Mooiste dorpen van Wallonië heeft tot slot een collectie postkaarten van haar 30 trekpleisters.

Deze kaarten zijn te koop bij de vzw in Crupet voor de prijs van 0.80 € per stuk. Postkaarten verstuurd na overschrijving van het juiste bedrag op rekening IBAN BE46 3601 0762 4536 BIC BBRUBEBB met de vermelding 'postkaarten'.

De verzameling 'Parcours au travers des Patrimoines'

fiche patrimoine


Deze routes nemen u mee op verkenning van bijzonder erfgoed in onze Mooie Dorpen.

Brochure verkrijgbaar op de zetel van de vzw voor de prijs van 2 € of verstuurd na overschrijving van 4,50 € ( 2 € + 2.5

0 € verzend- en verpakkingskosten) op de bankrekening van de vzw IBAN BE46 3601 0762 4536 BIC BBRUBEBB met de vermelding 'brochure erfgoed + dorp + uw adres).

Dorpen waarvoor een brochure verkrijgbaar is: Falaën, Wéris, Torgny, Crupet, Olne, Mozet, Mélin, Celles, Soiron, Lompret, Ragnies, Chardeneux, Clermont-sur-Berwinne, Vierves-sur-Viroin, Sohier, Fagnolle, Nobressart en Sosoye, Aubechies, Lompret, Gros-Fays, Ny, Soulme, Thon Samson, Barbençon en Mirwart.

Deze brochures zijn ook beschikbaar in PDF-versie in de rubriek 'downloaden' op de algemene pagina's van de dorpen. 

Kiezen om in een landelijke omgeving te wonen volgens de voorbeelden in de "Mooiste Dorpen van Wallonië"

Boek voorzien van commentaren, met een bloemlezing van kwaliteitsvolle, architecturale realisaties zowel wat betreft inrichting van gebouwenerfgoed als de bouw van nieuwe bouwwerken, geïntegreerd in het centrum van de dorpen van het netwerk. Aan de hand van leessleutels worden de bedoelingen duidelijk en kunt u de belangen van de verschillende projecten in hun respectievelijke context begrijpen. 32 geïllustreerde pagina's.

Dit werk wordt verzonden na overschrijving van € 5,50 (€ 2,50 + € 3,00 kosten voor verpakking en verzending) op het bankrekeningnummer van de vzw 360-1076245-36 met als mededeling "KIEZEN OM TE WONEN".

 

 


Het magazine 'Place du Village'

 

Het doel van deze publicatie is namelijk het publiek verder te informeren en te sensibiliseren rond de verschillende diensten en projecten van de vereniging, gericht op het vrijwaren van de authenticiteit van de dorpen in het netwerk. Het gaat hier om het driemaandelijkse magazine van de vzw 'Les Plus Beaux Villages de Wallonie'.

Om de PDF versie van nr. 38 Lente 2017 te ontvangen: http://beauxvillages.be/files/library/Telechargements/38.pdf

Project gerealiseerd met de medewerking van het Europese Fonds FEADER 'Programme wallon de Développement Rural - 2014-2020: Mesure 16.3'

 

 

Les Plus Beaux Villages de Wallonie a.s.b.l.

Rue Haute, 7
5332 Crupet

Tél. : 083/65.72.40

info@beauxvillages.be