Restaurant

Le temps de vivre

Légende

A vivre

Séjourner

Déguster

Audioguide

1 heure 36 min pour venir en vélo de Furfooz, Belgique (15,9km)

Google
Delen

Vierves-sur-Viroin
Fagne Famenne

Vanaf de hoogten van Olloy-sur-Viroin kijkt u neer op het dorp en het prestigieuze kasteel van Vierves-sur-Viroin, gelegen aan de rand vane de Ardennen. Het grondgebied maakt deel uit van het natuurpark van Viroin.

Provincie: Namen
Gemeente: Viroinval

In de omgeving wordt uw aandacht getrokken door een bijzonder landschap: kalkminnende graslanden met een zeer interessante flora en fauna. Op deze voormalige weidegronden graasden vroeger schapen, maar in het begin van de 20e eeuw werd dit gebied door struiken overwoekerd. Momenteel lopen er projecten om deze gronden in hun oorspronkelijke staat te herstellen. De dichtbebouwde steegjes in het dorp, die het reliëf van het landschap volgen, ademen een bijna mediterrane sfeer uit.

De kerken van Sint-Rufinus en Sint-Valerius en de wasplaats dragen nog meer bij tot de zonnige charme van het dorp. Houdt u van een retrosfeertje? Ga dan naar het oude station en neem plaats in de stoomtrein, die u door drie valleien voert. Bent u graag in feeststemming, dan is het authentieke carnaval wel iets voor u. Tijdens dit feest wordt een middeleeuws proces herdacht waarbij heksen levend op het plein werden verbrand. Om van al die emoties wat te bekomen, raden wij u een plaatselijk opkikkertje aan: de Pescarina.

© Foto's: 3-4 Aerialmedia / 14 Gérard Michel / 2,5-8,11-13,15-18,20-21 Mark Rossignol / 1,9-10 François Delfosse / 19 PBVW

Links

 

Informatie

Office du tourisme de Viroinval
Rue Vieille Eglise, 5 
5670   Nismes
Tél. : + 32 (0)60 31 16 35
www.viroinval.be

Maison du Tourisme Pays des Lacs
Route de la Plate-Taille, 99
6440 Boussu-Lez-Walcourt
Tél.  : +32(0)71.14.34.83
www.visitpaysdeslacs.be