Restaurant

Le temps de vivre

Légende

A vivre

Séjourner

Déguster

Audioguide

1 heure 36 min pour venir en vélo de Furfooz, Belgique (15,9km)

Google
Delen

Crupet
Condroz

In de kom van de smalle vallei van de Crupet en zijn bijrivieren, wordt uw blik aangetrokken door de charme van het gelijknamige dorpje met gebouwen uit de 16e tot 19e eeuw, die prachtig verscholen zitten in de vredige omgeving van de vallei.

Provincie: Namen, Gemeente: Assesse

Langs een hoge straat en een lage straat, die via schilderachtige paadjes verbonden zijn, kunt u dit kokette dorpje in kalksteen verkennen. Het geheel ligt tegen de steile hellingen uitgehouwen in de rots geplakt. Alles is hier charmant en authentiek: de gevels, de puntgevels en bijgebouwen, de inrijpoorten die uitgeven op binnenplaatsen, de tuintjes, de vele versieringen… Midden in een ondiepe waterplas rijst majestueus een middeleeuwse vestingtoren op. iets hogerop wordt uw aandacht getrokken door de schoonheid van de Sint-Maartenskerk en de pastorie. Hier heeft pastoor Gérard voor een verrassing gezorgd: een opzienbarende, kunstmatige grot waar het leven van de heilige Antonius van Padova wordt uitgebeeld.

Duizenden bezoekers komen al meer dan 100 jaar naar deze grot op bedevaart. Dit oord staat ook bekend als de grot van de duivel. Neem even de tijd om de Waalse spreuken vol wijsheid van een plaatselijke dorpsfiguur te ontdekken: Joseph Collot, een klompenmaker die in de 19e eeuw de reputatie "knapste oude kaalkop" van Crupet genoot. In de herberg "La Besace" maar ook in de andere, even charmante herbergen moet u zeker eens vragen naar de plaatselijke legende, een "duivels" verhaal.

livres & documents

© Foto's: 9 Gérard Michel / 3 Stéphane Sabbe / 1-2,4-6,8,10-11,13-17 Mark Rossignol / 7,12 PBVW

Links

 

Informatie

Office du Tourisme d'Assesse
Rue Haute, 7
5332 CRUPET
Tél. : + 32 (0)83 66 85 78
www.assessetourisme.be

Maison du Tourisme Vallée de la Meuse Namur-Dinant

Place de la Station
5100 Namur
Tél. : +32 (0)81 24 64 49
www.paysdenamur.be

 

Een e-mail verzenden