Restaurant

Le temps de vivre

Légende

A vivre

Séjourner

Déguster

Audioguide

1 heure 36 min pour venir en vélo de Furfooz, Belgique (15,9km)

Google
Delen

Celles
Condroz

Celles ligt genesteld in een dal omgeven door vier heuvels. De oorsprong van dit dorp gaat terug tot in lang vervlogen tijden (hoogtepunt in het jaar 669, met de komst van de monnik Hadelinus). Op de heuvel die uittorent boven de kapittelkerk, een heus meesterwerk van Romaanse kunst, bevindt zich de Hermitage van de Heilige Hadelinus.

Provincie: Namen
Gemeente: Houyet

De pleintjes rond de kerk en de traditionele woningen in kalksteen, leuk opgesmukt met bloemen en veel groen, dragen bij tot de charme en de aangename sfeer in het dorp. Neem rustig de tijd om de originele, decoratieve elementen te ontdekken: oude deuren, dakversieringen, metalen ankers en haken, sloten, kapelletjes, kloppers, sierlijke roosters voor de kelderramen… Er zijn ook andere bezienswaardigheden die zeker een ommetje waard zijn: de Grote Fontein, de Duitse "Panther"-tank, … Amper twee kilometer verderop ligt het schitterende feodale kasteel van Vêves. Honger gekregen na deze stevige wandeling? Misschien moet u eens een "chausson cellois" proeven, die u kunt doorspoelen met een lekker Saint-Hadelin biertje!

© Foto's: 1 Christian Collet / 2 Aerialmedia / 9,12 Gérard Michel / 3,6-8,11,13-14 Mark Rossignol / 4,10 François Delfosse / 5 PBVW

Links