Rite Fonduen op de Paardencar

Fonduen op de paardenkar ! Met "Ardenne Trait Gourmande" trekt u door het Ardense landschap terwijl u geniet van een gezellig etentje op een kar, voortgetrokken door twee robuuste Ardense paarden. Marquis en Aragon van Les Traits de l'Almache trappelen van ongeduld om hun passagiers mee te nemen voor een culinair tochtje.

TWEE PAARDEN EN EN TIENTAL GENODIGDEN
Laetitia Deprelle, afkomstig uit de Maaskant, heeft altijd al een passie gehad voor paarden net als haar man dat heeft voor de jacht. Daardoor zijn ze in het Ardense terechtgekomen. Als werkzoekende volgde Laetitia een opleiding "boomslepen" en daar heeft ze ondertussen haar beroep van gemaakt. Daarnaast organiseert ze stages en uitstappen met paard en kar. Ze zocht ook een manier om Ardense producten uit de streek bekendheid te geven. Een reportage op FR3, waarin mensen in de Haute-Savoie een kaasfondue eten in een huifkar, bracht haar op een idee. De voorbije winter puzzelde ze gepaste trajecten in mekaar met niet te veel hoogteverschil voor de paarden en met mooie landschappen om de 12 genodigden die mee op de kar kunnen, te verrassen.

KEUZE UIT LEKKERE MENU'S EN PRACHTIGE TOCHTEN
Ook al was het oorspronkelijk de bedoeling om alleen kaasfondue te serveren, werd het menu al snel uitgebreid met gourmandises "made in Belgium". Vandaag biedt Ardenne Trait Gourmande een brunch aan van lokale producten, met o.a. jne vleeswaren, een fondue met vlees of chocolade, desserten ... De houten tafel op de kar werduitgediept zodat de glazen, borden en fonduestellen niet kunnen omvallen tijdens de tocht die gemiddeld twee tot drie uur duurt. De tijd die nodig is een ommetje te maken naar Graide, Gembes, Our, de Col du Grinchi, Daverdisse ... Er zijn ook meer specieke activiteiten gepland zoals de Nacht van de Vallende Sterren en uitstappen tijdens de bronstperiode van de herten. Het initiatief kreeg zoveel bijval dat er gedacht wordt om een tweede kar aan te kopen. En er liggen ook plannen op tafel voor meer culturele en recreatieve activiteiten ...

« Het is een ongewone en leuke ervaring »

 

Praktisch

Les Traits de l'Almache
95 Rue de Graide
6929 Porcheresse
Phone : 0032.495/215.378
http://chariotafondue.wixsite.com/laetitia

Een e-mail verzenden Een route berekenen