Megalietenhuis

Het Megalietenhuis staat open voor alle bezoekers die de streek en de megalitische site met dolmens en menhirs van 5.000 jaar oud willen verkennen.

Dit huis omvat een museum gewijd aan de megalieten en aan de landbouwers uit het neolithische tijdperk, een shop waar u brochures, wandelgidsen, postkaarten en souvenirs kunt vinden, en een cafetaria met terras, waar u kunt proeven van het heerlijke plaatselijke biertje, de Dolmenius.

Actief vermaak in het museum : Kom je a « MUSEum » ren in Wéris met Kinderen & Co. 

Ben je tussen 6 en 12 jaar oud ? en ....  wil je al doende wijzer worden ? Het Megalietenhuis van Wéris is dé bestemming als je informatie zoekt over wandelingen, iets wil eten/drinken, wijzer worden in het Museum van de Megalieten.

In het observatieboekje staan vragen en spelletjes die je door het museum leiden. Aan jou om de antwoorden te vinden. Als je daar in slaagt dan kun jij aan je mama/papa, grootmoeder/grootvader bij de dolmens en menhirs vertellen wat je in het museum geleerd hebt.

 Het woord "megaliet" komt van het Oudgrieks megas (μέγας) dat "groot" en lithos (λίθος) dat "steen" wil zeggen. Deze grote stenen gebruikte de mens zo'n 5.000 jaar geleden om iets mee te maken.  In de buurt van het dorpje Wéris vind je megalithische constructies, dit zijn bouwwerken gemaakt met megalieten. In Wéris noemt men ze dolmens en menhirs. Heb je het museum bezocht? en heb jij ook het observatieboekje ingevuld ? Zo ja, dan hebben deze dolmens en menhirs geen geheimen meer voor jou. Jij weet hoe de "dolmenbouwers" deze megalieten zo'n 5.000 jaar geleden op hun plek hebben gekregen, hoe de dolmenbouwers leefden, ...

Toegang tot het museum is gratis op de eerste dag van elke maand. 

 

 

Praktisch

Maison des Mégalithes
7 Place Arsène Soreil
6940 Wéris
Phone : + 32 (0)86 21 02 19
http://www.weris-info.be

Een e-mail verzenden Een route berekenen