Aquascope van Virelles

De Aquascope van Virelles, een uitnodiging om de echte natuur te ontdekken!De Aquascope is een natuurcentrum, opgetrokken uit hout en glas op de oevers van het meer van Virelles.

We sparen er tijd noch moeite om u een hartelijk onthaal te bereiden en u mee te nemen op een ontdekkingstocht door een rijke en beschermde natuur. Wat zal u er niet vinden? Dieren in gevangenschap, sensatiezucht of kunstmatige toestanden. Wat wel? De echte natuur, in haar puurste vorm, die niet zomaar naar u toekomt maar u daarentegen uitnodigt om een stap in haar richting te zetten.

In het gebouw: een interactieve ontdekkingsruimte om al spelend te leren en u onder te dompelen in de wereld van het water, projectie op groot scherm van de film 'De 4 seizoenen in Virelles' en tijdelijke tentoonstellingen (natuurfoto's, schilderijen enz.). In het weekend en tijdens schoolvakanties geven onze natuurgidsen een rondleiding van 45 min, met onder meer projectie van beelden rechtstreeks genomen aan het meer, op broedplaatsen en aan voederbakjes.

Op het buitenparcours: een observatorium en uitkijkpunt met een verrekijker om vogels te spotten, ontdekkingspad van watermilieus, doorgang dwars door een vijver en het meer om het leven onder water te ontdekken (Mozespassage), brug in de bomen voor een ander zicht op het bos, didactisch pad dat u meeneemt op de weg van duurzame ontwikkeling…


 

Praktisch

Aquascope de Virelles
42 Rue du Lac
6461 Virelles
Phone : +32 (0) 60 21 13 63
http://www.aquascope.be/

Een e-mail verzenden Een route berekenen